extra webshops

Light shops (multi webshop)

U kunt uw webshop uitbreiden met light shops. Dat zijn extra webshops waarin u bijvoorbeeld een specifiek deel van uw producten aanbiedt. Een light shop deelt hetzelfde product- en orderbeheer als uw ‘hoofdwebshop’. Het is daarnaast mogelijk om per light-shop een eigen ontwerp te gebruiken (informeer naar de mogelijkheden). Ook deelt de light shop hetzelfde hostingpakket als de ‘hoofdwebshop’. 

In het productbeheer kunt u op productcategorie niveau bepalen voor welke van uw webshop (hoofdshop en/of light shop) de producten van de productcategorie zichtbaar moeten zijn. Een product kan dus op meerdere verschillende webshops getoond worden. Prijs- en voorraadgegevens worden zodoende op alle webshops aangepast. 

Bestellingen die geplaatst worden in de light shops komen in hetzelfde orderbeheer als van uw hoofdwebshop terecht. 

Bijvoorbeeld: u bent eigenaar van schoenen.nl. Dan kunt u daarnaast sandalen.nl en gympies.nl aanbieden. Dat zijn light shops met een eigen URL, doelgroep en bestelproces. Specialisatie en een eigen domeinnaam leveren betere resultaten op bij de zoekmachines. Gunstig voor uw zoekmachine optimalisatie dus. Hierdoor hoeft u minder te investeren in Google Adwords, terwijl uw omzet stijgt. Al uw producten beheert u eenmalig, u heeft derhalve extra webshops tegen een geringe meerprijs zonder dat dit extra inspanning met zich meebrengt.

De meerprijs voor een light shop bedraagt € 16,00 per maand en €  395,- eenmalige installatiekosten (inrichting webshop/CMS, verzendkosten, betaalmethodes e.d.). Hierbij wordt hetzelfde ontwerp en functionaliteiten van de hoofdwebshop gebruikt. Voor de light shops is het mogelijk andere betaalmethodes en verzendkosten in vergelijking met de hoofdwebshop aan te bieden. Feitelijk heeft u een complete 2e webshop voor slechts € 16,00 per maand.

Indien u voor de light shop een afzonderlijk ontwerp wenst is dat ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Let op: Een webshop in een andere taal is geen light shop. In dat geval heeft u 1 webshop met hetzelfde webdesign en dezelfde producten en productcategorien, echter beschikbaar in meerdere talen. Klik hier voor meer informatie omtrent een meertalige webshop.

Light shops zijn beschikbaar bij het “Professional” en het “B2B” abonnement.