• Inloggen
    • Mijn Clickdreams Via Mijn Clickdreams kunt u uw gegevens wijzigen, uw producten/abonnementen beheren en uw domein/mail instellingen beheren.

    • CMS website Hier kunt u inloggen op het CMS van uw website zodat u de inhoud van uw website kunt beheren.

    • Webmail Hier kunt u inloggen op uw mail zodat u overal ter wereld uw e-mail kunt bekijken en versturen.

    • Outlook Web App (Hosted Exchange) Hier kunt u inloggen op uw hosted exchange mail zodat u overal ter wereld uw e-mail kunt bekijken en versturen.

  • Helpdesk

Zoekmachine optimalisatie en aanmelding

Home » Webshop » Standaard modules » Zoekmachine optimalisatie en aanmelding

Een Internet 1-2-3 website is zoekmachine vriendelijk. Hierdoor zal uw website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google verschijnen.

Nadat uw website gereed is, melden wij uw website aan bij de grote zoekmachines. Hierbij maken we ook gebruik van een 'XML sitemap', waardoor uw website beter geindexeerd kan worden.

XML Sitemap

Onmisbaar bij een zoekmachine vriendelijke website is de XML sitemap. Het geeft alle inhoud van uw website weer in een duidelijke structuur, opgemaakt in XML code. Een XML sitemap toont niet alleen aan wat er allemaal op uw website is te vinden, maar ook waar het staat en wanneer de laatste wijziging heeft plaatsgevonden. Zoekmachines kunnen deze XML sitemap volgen en zo uw gehele website gemakkelijk indexeren.
Deze XML sitemap wordt automatisch door het Internet 1-2-3 CMS bijgewerkt, en is dus altijd actueel. Deze XML sitemap wordt 'onder water' aangemaakt, en is dus niet zichtbaar op uw website. De XML sitemap is o.a. aangemeld bij Google zodat Google altijd uw nieuwe en laatst gewijzigde pagina's van uw website goed kan indexeren.

Let op: verwar de XML sitemap niet met de sitemap die bezoekers van uw website kunnen bekijken. Deze sitemap is een onderdeel van uw website, waar uw bezoekers een duidelijk overzicht van al uw pagina's hebben.

Zoekmachine vriendelijke URL's en code

Zoekmachines houden van duidelijkheid en structuur. Een Internet 1-2-3 website gebruikt zoekmachine vriendelijke URL's. Deze zijn duidelijk en geven een goede korte omschrijving van de pagina. De URL kunt u in het CMS geheel zelf bepalen.
Daarnaast genereert het Internet 1-2-3 CMS gestructureerde HTML-code. Deze is voor u als bezoeker van de website niet zichtbaar, maar zorgt er wel voor dat uw website hoger in de zoekresultaten verschijnt.

Optimaliseren van uw website

Het Internet 1-2-3 CMS biedt de mogelijkheid om per pagina uw website te optimaliseren voor zoekmachines. U kunt zogenaamde Metatags per pagina invullen. Dit zijn elementen die zoekmachines vertellen waar de pagina over gaat. Zo kunt u de paginatitel, een korte omschrijving van de inhoud van de pagina en zoekwoorden plaatsen. Dit zorgt ervoor dat uw website hoger in de zoekresultaten verschijnt, waardoor bezoekers uw website sneller zullen vinden.

Kortom: Een Internet 1-2-3 website is geoptimaliseerd voor zoekmachines en verschijnt hoger in de zoekresultaten.« Terug naar het overzicht