• Inloggen
    • Mijn Clickdreams Via Mijn Clickdreams kunt u uw gegevens wijzigen, uw producten/abonnementen beheren en uw domein/mail instellingen beheren.

    • CMS website Hier kunt u inloggen op het CMS van uw website zodat u de inhoud van uw website kunt beheren.

    • Webmail Hier kunt u inloggen op uw mail zodat u overal ter wereld uw e-mail kunt bekijken en versturen.

    • Outlook Web App (Hosted Exchange) Hier kunt u inloggen op uw hosted exchange mail zodat u overal ter wereld uw e-mail kunt bekijken en versturen.

  • Helpdesk

Storingen en onderhoud

Home » Helpdesk » Storingen en onderhoud

Storingen

Er zijn momenteel geen storingen.

 

Onderhoudswerkzaamheden

Er zijn geen ingeplande onderhoudswerkzaamheden.

 

Storing DNS servers 12 december

Vanaf gistermiddag rond 16:00 uur zijn wij getroffen door een grote storing in onze DNS-servers. Een DNS server is feitelijk de 'telefoonboek' van internet. In de DNS server staat vermeld welk domeinnaam bij welk IP-adres behoort en zodoende wordt het verkeer hierdoor naar de juiste server geleidt. Dit gedlt zowel voor websites als voor e-mail.

Door deze grote storing waren websites en e-mail niet meer bereikbaar, ook onze website en e-mail was hierdoor niet meer bereikbaar. Dit betekent dat we ook niet konden reageren op alle e-mails. In dat geval biedt enkel Twitter uitkomst, waarop wij de storing en voortgang vermeld hebben. Wij raden u aan bij storingen ook op onze twitter pagina (@clickdreams) te kijken. 

Rond 18:00 uur was de storing opgelost. Echter door de werking van internet gaan alle andere DNS servers op dat moment weer verbinding leggen met onze DNS servers, waardoor deze uitzonderlijk veel verkeer te verwerken kregen. Hierdoor is het afhankelijk van de snelheid van verwerking en de updates van DNS gegevens door uw eigen internet provider wanneer u gisteravond de websites en e-mail weer kon bereiken.

Al onze klanten zullen we in een e-mail nog nader informeren omtrent de exacte storing.

Update 13 december 09:55 uur: Zojuist heeft er wederom een kleine storing op onze DNS servers plaatsgevonden. Deze storing is snel verholpen.